.:: Bots United ::.  
filebase forums discord server github wiki web
cubebot epodbot fritzbot gravebot grogbot hpbbot ivpbot jkbotti joebot
meanmod podbotmm racc rcbot realbot sandbot shrikebot soulfathermaps yapb

Go Back   .:: Bots United ::. > Cyborg Factory > POD-Bot mm > Bug Reports
Bug Reports Post any bug you experience with the latest release of this bot here

Reply
 
Thread Tools
Bots don't switch to given weapon after stripping
Old
  (#1)
AlicanC
Member
 
Status: Offline
Posts: 5
Join Date: Jul 2008
Default Bots don't switch to given weapon after stripping - 20-07-2008

I am working on a mod which players can strip eachother's weapons. It strips all weapons and gives a knife but bots doesn't use the given knife.
  
Reply With Quote
Re: Bots don't switch to given weapon after stripping
Old
  (#2)
KWo
Developer of PODBot mm
 
KWo's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,424
Join Date: Apr 2004
Default Re: Bots don't switch to given weapon after stripping - 21-07-2008

So - if they are not using weapons (since You were stripped them from the bots) - what is the weapon they are using then?
How the hell they should know they don't have any weapon (since they believe they switched to - for example - ak47 and they didn't drop it)?
Another thing - whenever You want to post a bug, You have to write the exact version number of the bot You are using. Since the new beta is available every few days, saying something like "the latest version" would tell me nothing...
  
Reply With Quote
Re: Bots don't switch to given weapon after stripping
Old
  (#3)
AlicanC
Member
 
Status: Offline
Posts: 5
Join Date: Jul 2008
Default Re: Bots don't switch to given weapon after stripping - 21-07-2008

I am using version V3B19d and AMX Mod X 1.80. When I strip and give knife, their hands stand like they are using the weapon before getting stripped, but they don't have a weapon:
  
Reply With Quote
Re: Bots don't switch to given weapon after stripping
Old
  (#4)
KWo
Developer of PODBot mm
 
KWo's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,424
Join Date: Apr 2004
Default Re: Bots don't switch to given weapon after stripping - 21-07-2008

What is the method of stripping weapons You are using?
Are You clearing the right bit in the edict structure (pEdict->v.weapons)? Use also the command (to force them to use knife):
FakeClientCommand (pEdict, "weapon_knife")
You can check in podbot mm dll.cpp How does the function FakeClientCommand look like. Eventually You can check the source code of AMX X - it's similar method.
  
Reply With Quote
Re: Bots don't switch to given weapon after stripping
Old
  (#5)
AlicanC
Member
 
Status: Offline
Posts: 5
Join Date: Jul 2008
Default Re: Bots don't switch to given weapon after stripping - 21-07-2008

It looks like "weapon_knife" works. Thanks for the tip, but it would be nicer if they switched to what they have.
  
Reply With Quote
Re: Bots don't switch to given weapon after stripping
Old
  (#6)
KWo
Developer of PODBot mm
 
KWo's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,424
Join Date: Apr 2004
Default Re: Bots don't switch to given weapon after stripping - 22-07-2008

But they aren't aware You have stripped their weapon. They believe - once they have switched to the selected weapon, they have it until droping it or dieing.
  
Reply With Quote
Re: Bots don't switch to given weapon after stripping
Old
  (#7)
AlicanC
Member
 
Status: Offline
Posts: 5
Join Date: Jul 2008
Default Re: Bots don't switch to given weapon after stripping - 22-07-2008

Quote:
Originally Posted by KWo View Post
They believe - once they have switched to the selected weapon, they have it until droping it or dieing.
So if I make them drop it instead of removing it, will it work?
  
Reply With Quote
Re: Bots don't switch to given weapon after stripping
Old
  (#8)
KWo
Developer of PODBot mm
 
KWo's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,424
Join Date: Apr 2004
Default Re: Bots don't switch to given weapon after stripping - 23-07-2008

When You are forcing the bot to dropping the weapon, the game engine automatically equipping the bot with a worse weapon (secondary or knife). The message about the current weapon is sent to the bot, so the bot knows what the weapon does he have.
  
Reply With Quote
Re: Bots don't switch to given weapon after stripping
Old
  (#9)
AlicanC
Member
 
Status: Offline
Posts: 5
Join Date: Jul 2008
Default Re: Bots don't switch to given weapon after stripping - 23-07-2008

Thanks a lot for your help.
  
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com