.:: Bots United ::.  
filebase forums irc server wiki web
cubebot epodbot fritzbot gravebot grogbot hpbbot ivpbot jkbotti joebot
meanmod podbotmm racc rcbot realbot sandbot shrikebot soulfathermaps waypoints yapb

Go Back   .:: Bots United ::. > Developer's Farm > General Bot Coding
General Bot Coding See what a pain it is to get those little mechs shooting around

Reply
 
Thread Tools
bot donīt spawn
Old
  (#1)
cctnt
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default bot donīt spawn - 27-01-2004

hi
iīm pretty new to botcoding
iīve an annoying bug

when i type addbot in the console
only the weapons of the bot spawn but not the bot itself
i edited the bot_start.cpp that he uses the class system of the mod.

can anyone help me?
  
Reply With Quote
Re: bot donīt spawn
Old
  (#2)
-=RAV=-AdrianShephard
Current Status: MIA
 
-=RAV=-AdrianShephard's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 576
Join Date: Jan 2004
Location: California USA
Default Re: bot donīt spawn - 28-01-2004

i think this is in the wrong section





Spamming RB Forums Since August 2001.
  
Reply With Quote
Re: bot donīt spawn
Old
  (#3)
Pierre-Marie Baty
Roi de France
 
Pierre-Marie Baty's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,049
Join Date: Nov 2003
Location: 46°43'60N 0°43'0W 0.187A
Default Re: bot donīt spawn - 28-01-2004

yes... I'm moving this to the bot coding discussions forum.

Are you sure you updated the linkfunc.cpp file of the HPB_bot with the entities of your mod ?



RACC home - Bots-United: beer, babies & bots (especially the latter)
"Learn to think by yourself, else others will do it for you."
  
Reply With Quote
Re: bot donīt spawn
Old
  (#4)
cctnt
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Re: bot donīt spawn - 28-01-2004

yep i did

could the cause be that iīm using a map with the old fgd of my mod?
i mean with other start points than yet

and why wrong section??
iīm using hpb-bot
  
Reply With Quote
Re: bot donīt spawn
Old
  (#5)
Pierre-Marie Baty
Roi de France
 
Pierre-Marie Baty's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,049
Join Date: Nov 2003
Location: 46°43'60N 0°43'0W 0.187A
Default Re: bot donīt spawn - 28-01-2004

you're using the HPB_bot SOURCE CODE to make your own bot, not the official HPB_bot release... so this is a coding question

Actually all the HL bots out here are more or less based on the HPB_bot, you know

Anyway... is there a menu selection in your mod ? (to join a class, to choose a skin, whatever)
Maybe the bots are stuck in this menu that's why they don't appear...

Check if their entity has the EF_NODRAW flag set.



RACC home - Bots-United: beer, babies & bots (especially the latter)
"Learn to think by yourself, else others will do it for you."
  
Reply With Quote
Re: bot donīt spawn
Old
  (#6)
cctnt
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Re: bot donīt spawn - 28-01-2004

ah ok
yeah i have a vgui menu
but ingame they arenīt showed as spectators
where should i look for EF_NODRAW
in my spawn function for the bot?
there isnīt one
  
Reply With Quote
Re: bot donīt spawn
Old
  (#7)
Pierre-Marie Baty
Roi de France
 
Pierre-Marie Baty's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,049
Join Date: Nov 2003
Location: 46°43'60N 0°43'0W 0.187A
Default Re: bot donīt spawn - 28-01-2004

check if (pBot->pEdict->v.effects & EF_NODRAW) is TRUE... that would mean that the bot is spawned, but its model is not rendered by the engine.

Else are you 100% sure you fill the infobuffer correctly in BotCreate() ? Some mods like Counter-Strike need to have a lot more stuff in it than others like HL.



RACC home - Bots-United: beer, babies & bots (especially the latter)
"Learn to think by yourself, else others will do it for you."
  
Reply With Quote
Re: bot donīt spawn
Old
  (#8)
cctnt
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Re: bot donīt spawn - 28-01-2004

works now
thx to u pierre

edit
it only works in free fight
how can i force the bot to leave spectator in team mode?

Last edited by cctnt; 28-01-2004 at 17:18..
  
Reply With Quote
Re: bot donīt spawn
Old
  (#9)
bluesy
Moderator
 
bluesy's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3
Join Date: Jan 2004
Location: Israel
Default Re: bot donīt spawn - 03-02-2004

Hi!

Maybe there`s an extra menu for team mode? try forcing the bots to fire (in_attack) and see if it works...


8D
  
Reply With Quote
Re: bot donīt spawn
Old
  (#10)
@$3.1415rin
Council Member, Author of JoeBOT
 
@$3.1415rin's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,381
Join Date: Nov 2003
Location: Germany
Default Re: bot donīt spawn - 03-02-2004

welcome bluesy


  
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com