.:: Bots United ::.  
filebase forums irc server wiki web
cubebot epodbot fritzbot gravebot grogbot hpbbot ivpbot jkbotti joebot
meanmod podbotmm racc rcbot realbot sandbot shrikebot soulfathermaps waypoints yapb

Go Back   .:: Bots United ::. > Developer's Farm > SDK Programming discussions > Half-Life 1 SDK
Half-Life 1 SDK For developments focused around Half-Life (and its mods) Half-Life

Reply
 
Thread Tools
2 things!
Old
  (#1)
The_Hard_Mission_Guy
This user broke our rules and has been BANNED
 
The_Hard_Mission_Guy's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 181
Join Date: May 2006
Default 2 things! - 13-07-2006

Well Hi folks!
first:
what parameters should I pass to the cstrike.exe or hl.exe to load a certain mod at start up?

second:
if you are familiar with the "network message names" , what names should be used to successfully register and employ data printout to the console and the hud ?
I have noticed (to the opposite of what botman says in thehpb_botman readme.txt ) that only a few names work(i.e TextMsg) ....a little bit confused
  
Reply With Quote
Re: 2 things!
Old
  (#2)
Whistler
Whistler
 
Whistler's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,490
Join Date: Feb 2004
Location: P. R. China
Default Re: 2 things! - 13-07-2006

> what parameters should I pass to the cstrike.exe or hl.exe to load a certain mod at start up?

-game

> if you are familiar with the "network message names" , what names should be used to successfully register and employ data printout to the console and the hud ?

see the ClientPrint function
  
Reply With Quote
Re: 2 things!
Old
  (#3)
The_Hard_Mission_Guy
This user broke our rules and has been BANNED
 
The_Hard_Mission_Guy's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 181
Join Date: May 2006
Default Re: 2 things! - 13-07-2006

Quote:
Originally Posted by Whistler
> what parameters should I pass to the cstrike.exe or hl.exe to load a certain mod at start up?

-game

> if you are familiar with the "network message names" , what names should be used to successfully register and employ data printout to the console and the hud ?

see the ClientPrint function
Not sure what you meant with "game" but using the mods name as parameter doesn't seem to work!

second:
I already saw ClientPrint() and I know that it uses "TextMsg" to register it's message but what I meant is that botman said in the hpb_bot readme file that any name could be used , which apparently isn't the case , so How is that?
  
Reply With Quote
Re: 2 things!
Old
  (#4)
The Storm
Council Member / E[POD]bot developer
 
The Storm's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,605
Join Date: Jul 2004
Location: Bulgaria
Default Re: 2 things! - 14-07-2006

To select game add to the command line for example
-game cstrike (to start CS) as Whistler pointed.
For the other question. Differend mods sends diffrend network messages when something happens in to the game. You can get all the avalable messages for this MOD by using HPB debug function. After you find it you can track them to see when you will resive specific message and what to do with it. For example if the game sends the message that the game team menu is opened you can track it and call the bots to choose a team.
  
Reply With Quote
Re: 2 things!
Old
  (#5)
The_Hard_Mission_Guy
This user broke our rules and has been BANNED
 
The_Hard_Mission_Guy's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 181
Join Date: May 2006
Default Re: 2 things! - 14-07-2006

another 2 obstacles just got flushed out of the way , thanks folks!
  
Reply With Quote
Re: 2 things!
Old
  (#6)
KWo
Developer of PODBot mm
 
KWo's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,424
Join Date: Apr 2004
Default Re: 2 things! - 18-07-2006

If You really want to intercept all possible messages HL sents, take the AMX or AMX X sources. They really good figured out the intercept of all meesages. Good work of OLO.
  
Reply With Quote
Re: 2 things!
Old
  (#7)
The_Hard_Mission_Guy
This user broke our rules and has been BANNED
 
The_Hard_Mission_Guy's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 181
Join Date: May 2006
Default Re: 2 things! - 25-07-2006

Actually I wasn't looking after intercepting ALL messages...
I just wanted to get a way to print out some data on the console......that's it
and it has been successfully resolved !
  
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com